Çift Aşamalı Temizlik

Çift Aşamalı Temizlik

Günaydınnn😍Bugün size cildimde büyük fark yaratan ve herkese hararetle tavsiye ettiğim (biliyorsunuz çok nadir tavsiye veririm ) çift aşamalı temizliği  anlatmak istiyorum🥰 Temizlik cilt bakımın 1.adımı. Olmazsa olmaz. İyi temizlik yapalım ki üstüne sürülen ürünlerden iyi verim alalım.
🌿Çift aşamalı yüz temizliğini, önce yağ bazlı sonra su bazlı iki ürün tarafından cildin temizlenmesi olarak tanımlayabiliriz.
🌿Peki yüzümüzü yıkasak çıksak cilt temizliği için yetmiyor mu? Makyaj yapıyor, güneş kremi kullanıyorsanız yeterli olmuyor maalesef. Çünkü bu ürünlerin içindeki bazı maddeler su bazı maddeler ise yağ türevi maddeler içinde çözünüyorlar. İşte ikili temizliğin temeli de  benzer benzeri çözer bilgisine dayanmakta.
🌿Yağ bazlı temizleyici ciltteki fazla sebum, ölü deri hücreleri, güneş koruyucuları ve makyajın temizlenmesini; su bazlı temizleyici ise çevresel kirliliklerin, terin ve yağ bazlı temizleyiciden kalan artıkların arındırılmasını sağlar. Böylece cilt bakım ürünlerinin içindeki bakım ve onarım sağlayan içeriklerden maksimum fayda sağlamaya hazır olur.
🌿ilk aşama: Yağ bazlı temizlik- Yağ bazlı temizleyiciyi avucuma döküp cildime eşit bir şekilde dağıtıyorum. Nazikçe cildime masaj yapıyorum. Sıcağa yakın su ile de duruluyorum. Sıcak suda ıslatılmış Müslin bezle silip yıkadığım da oluyor.
🌿İkinci Aşama : Su Bazlı Temizlik- Yağ ile çözülmeyen ve suyla beraber akıp gidecek kirler için temizleyici jel veya köpük temizleyici tercih ediyorum.
Burada dikkat ettiğim tek konu ürünün ph ının cilt ph ına uygun olması.
Sorularınız ve kendi kullandığım ürünler için yorumlar ve hikayelerimde buluşalım.
#çiftaşamalıtemizlik
#ciltbakımı
#doğalgüzellik

 

Görsel: Matthew Tkocz