KADINLARIN KORKULU RÜYASI SİSTİT

KADINLARIN KORKULU RÜYASI SİSTİT

Bugün kadınların korkulu rüyası sistitten bahsedelim mi? Hayatı boyunca sistit olmayan kadın nadirdir herhalde (erkekler de olur bu arada ). Bizim okulun tiyatro oyunculuk bölümünde okuyan arkadaşlarım bilir. O buz gibi sahnede tiril tiril kostümlerle o kadar çok üşürdük ki sistitin bir oyunculuk hastalığı olduğuna inanmıştık. Sistitin tabii ki bir çok nedeni ve önerilen tedavi yöntemi var. Ben burada kronikleşmiş sistit için kendi alanım bütünsel sağlıkla ilgili kısmından bahsedeceğim. Tedavi için lütfen doktorunuza başvurun.
🌿Kronikleşmiş sistitin stres, bağırsak sağlığı, evsel, çevresel, içsel toksinler gibi bir çok nedeni olabilir.
🌿Yani ilacı alacaksınız o an için şikayetiniz bitecek ama hastalık ilk fırsatta size geri dönecek. Kalıcı çözüm için tüm hayatınızı ele almalısınız.
🌿Sağlık mutfakta başlar. Sistit için bağırsak florasını iyileştirici vegan, vejeteryan, paleotik ve Akdeniz tipi beslenme öneriliyor. Bu beslenmelerin ortak noktası içsel toksinleri atmanıza yardımcı bol sebze meyveden gelen antioksidan ve lif zengini olması.
🌿Paketli gıdalar, asit yükü fazla kahve, şeker, alkol, şarküteri vb yazmama gerek yok ama hadi dursun burada.
🌿Tabii ki yiyecek intoleranslarını değerlendirmeniz gerekiyor. Özellikle çok enflasyona neden olan gluten ve süt ürünleri. ELİMİNASYON anlamak için güzel bir yol.
🌿Kullandığınız teflon tavanın kronik sistitinizle alakalı olabileceğini düşündünüz mü? Teflon kullanan kaldı mı Allah aşkına? Kabul etmek lazım ki doğal olandan uzak her şeyin etkisi bize toksik. O nedenle temiz ve atıksız hayat ✌️
🌿Stres yapmayın demenin zor olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Tüm bunları yaparsanız stresle baş etmeniz daha kolay olur. Bir uzmandan destek almak her zaman mümkün olmayabilir. Nefes, spor, Aromaterapi, meditasyon gibi bir çok aracınız var.
Umarım sistitin bir kızılcık takviyesi ile neden iyileşemeyeceğini etraflıca düşünmenize neden olmuşumdur.

Mutlu haftalar❤️
#sistit
#kadınsağlığı

Görsel: İmani Bahati