LEKELER İÇİN BÜTÜNSEL ÖNERİLER

LEKELER İÇİN BÜTÜNSEL ÖNERİLER

Güneş lekeleri kanayan yaramız. Nasıl biter bu çile?

🌿

Öncelikle lekelenmenin nedeni, derinliği, ne zaman oluştuğu tedavi seçimini etkiler. Biz güneşli bir ülkede lekelenmeye yatkın bir milletin evlatlarıyız

🙈

🌿

Benim asla geçmeyen, her sene tedavi olduktan 3 hafta sonra yine beliren bıyık ve yanak bölgemdeki lekelerim beslenmem değişince kendiliğinden geçti. Bu nedenle beslenmenin önemli olduğunu bizzat deneyimledim diyebilirim.> 

🌿

Özellkle omega 3 takviyesinin cilt sağlığına çok iyi geldiğini biliyoruz. Lekelerimin kaybolmasının omega 3 takviyesi yanı sıra omega 3 ten zengin beslenmenin yan etkisi olduğunu söyleyebilirim. Bitkisel olarak semizotu, ceviz ve keren tohumu omega deposu harika birer cilt kaynaklarıdır. 

🌿

Mutlaka ve mutlaka güneş kremi kullanmalısınız. Var olan lekelerin daha da koyulaşmaması ve yenilerinin oluşmaması için şart.

🌿

2 saatte bir 2 parmak kuralına göre güneş kremini tazelemelisin. Evdeysen bile

🤗
🌿

Şapka ve gözlük de kullanmalısın.

🌿

C vitaminli serumlar, niasinamid, azeleic asit, licorice extrat, kojik asit, arbutin gibi güneş hasarından koruyan ve depigmente özelliği olan içeriklerle hazırlanmış kozmetikleri cilt bakım rutinine dahil edebilirsin.

🌿

Kuşburnu yağı, tamanu, nar çekirdeği yağı gibi doku yenileyen ve ton eşitleyen sabit yağları gece bakımına dahil edebilirsin.

🌿

Son olarak lekelenme tipi, nedeni vs farklı olabilir. Sana en güzel yol haritasını dermatologun çıkaracaktır.

🤗
🙏🏻
💐

Sevgiler
Özlem

Görsel: Andriyko Podilnyk